خرید از سراسر دنیا


» تکنولوژی و تاثیر منفی آن بر روی زندگی افراد

تکنولوژی و تاثیر منفی آن بر روی زندگی افراد

همه‌ افراد جامعه از مزایای تکنولوژی‌های مدرن کم و پیش با خبر هستند ولی این فناوری یک سوی تاریکی هم دارد که کمتر به آن‌ پرداخته می‌شود. تکنولوژی‌های مدرن، تأثیرات منفی زیادی بر زندگی روزمره‌ افراد دارند

این فناوری در همه زمینه های علمی و معرفتی به وجود آمد که موجب شکوفایی زندگی انسان در زمینه های اقتصادی، فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی و هنری و حتی اعتقادی شده است.

با نگاهی به تکنولوژی عصر حاضر در قلمرو زندگی فردی و تعمق در اثرات مثبت و منفی تکنولوژی در این زمینه ، می توان روند تغییرات رو به رشد نحوه زندگی انسان را احساس کرد. محصولات تکنولوژی که هر روز به بازار مصرف وارد می شود، فرهنگی جدید نیز با خود به ارمغان می آورند و انسان به عنوان یک مصرف کننده صرف تولیدات مادی و معنوی تکنولوژی، آن را می پذیرد و خود را بدان وابسته می داند.وابستگی که گهگاه موجب پای مال شدن ارزشهای انسانی نیز گشته است. برخی اندیشمندان همچون هربرت مارکوزه، نظریه عمومی خویش را در باب سلطه تکنولوژی چنین بیان می کند: تمامی جوامع صنعتی به واسطه اعتقادشان به علوم و تکنولوژی خود را با عقلانیت ابزاری تولید سازگار ساخته اند، عقلانیت ابزاری تمامی بخشهای فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی جامعه را ناگزیر می سازد تا به اصل مهم بهره وری مادی وفادار بمانند.

استفاده بیش از حد از دستگاه های دیجیتال قبل از خواب می تواند منجر به بی خوابی شود.

به گفته بنیاد ملی خواب ، به دلیل طول ‌موج کوتاه، نور آبی مصنوعی که دستگاه‌ های دیجیتال منتشر می ‌کنند، ساعت داخلی و ریتم شبانه‌ روزی بدن را به تاخیر می ‌اندازد و از انتشار هورمون ملاتونین، یا هورمون خواب جلوگیری می ‌کند.هرچه فرد در طول شب از وسایل الکترونیکی بیشتری استفاده کند،خوابیدن برایش سخت تر خواهد شد.

زمانی که ما ساعت های طولانی بدون وقفه از لپ تاپ، کامپیوتر و یا موبایل استفاده می ‌کنیم، این ساعت های طولانی نشستن در یک جا، کم کم ما را به سمت یک زندگی بدون تحرک می کشاند. براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سبک زندگی بی ‌تحرک منجر به افزایش خطربیماریهای زیادی از جمله دیابت، بیماری ‌های قلبی و عروقی، سرطان روده و چاقی می‌ شود.

اتاق پژواک

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که شبکه‌های اجتماعی منجر به آشنایی افراد با دیدگاه‌های جدید می‌شود. اما در حقیقت این قضیه چندان محلی از اعراب ندارد. به‌عنوان مثال، الگوریتم‌های فیس‌بوک طوری عمل می‌کنند که افراد تنها محتواهای مورد علاقه و مطابق با خط فکری خود را مشاهده کنند. چنین رویکردی، افراد را از دیدگاه طرف مقابل دور می‌کند و در نتیجه فرد فقط با دیدگاه‌های مطابق با طرز فکر خود مواجه می‌شود. تعاملات بین دو طرف مقابل هم معمولا به‌ صورت کشمکش بروز پیدا می‌کند که تأثیر چندانی در تغییر نظر طرف‌های مخالف ندارد.

تکنولوژی و چاقی

افزایش آمار چاقی به عوامل زیادی ارتباط دارد. یکی از این عوامل بارز، همه‌گیر شدن گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ ها، کنسول‌های بازی و در کل گجت‌ها است. همه‌گیر شدن این وسایل، منجر به کمتر شدن تحرک افراد شده است. طبق پژوهشی که چند سال پیش در 27 کشور جهان انجام شد، با هر 10./. افزایش پولی که در کشور صرف خرید گجت‌ها می‌شود، شاهد یک درصد افزایش آمار مربوط به چاقی هستیم. تکنولوژی‌ها ما را کم‌تحرک‌تر می‌کنند و عادات غذایی ما را هم تغییر می‌دهند. به همین خاطر دولت‌ها معمولا تلاش می‌کنند که تحرک شهروندان را افزایش دهند و این آمار را به نحوی پایین بیاورند.

در دسترس بودن همه‌چیز

ظهور یوتیوب و دیگر سرویسهای استریمینگ ویدیو، تأثیر زیادی بر کاهش صبر افراد به‌خصوص در زمینه‌ سرگرمی داشته است. در این زمینه باید به یکی از پژوهش‌ها اشاره کنید که محققان آن پروژه، میزان صبر حدود 6 میلیون کاربر اینترنت را برای لود شدن ویدیو در سایت‌های استریمینگ ویدیو اندازه‌گیری کردند. نتیجه‌ این پژوهش واقعا شگفت‌انگیز بود.افراد تنها 2 ثانیه برای لود شدن ویدیو صبر می‌کنند و اگر در طی این مدت ویدیوی مذکور لود نشد، آن ویدیو را رها می‌کنند.

شما میتوانید تأثیر این کاهش صبر در زندگی واقعی هم مشاهده کنیم. بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی امکان ارسال کالا در همان روز سفارش را فراهم کرده‌اند، اپلیکیشن‌های مربوط به ارسال غذا وعده‌ی ارسال سریع می‌دهند و اپلیکیشن‌های مربوط به تاکسی‌های آنلاین به محبوبیت زیادی رسیده‌اند.

جی‌پی‌اس و تأثیر بر عملکرد مغز

به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره‌ ما بدل شده و بسیاری از افراد بدون استفاده از این فناوری قادر به پیدا کردن بسیاری از مسیرها و مکان‌ها نخواهند بود. در همین زمینه، دانشگاه مک‌گیل دست به انجام پژوهشی زد.نتیجه‌ این پژوهش این بود که استفاده‌ بیش از حد از جی‌پی‌اس می‌تواند تأثیرات منفی بر عملکرد حافظه‌ بلند مدت مغز داشته باشد. این موضوع به هیپوکمپوس بر می‌گردد، بخشی از مغز که مسئول کنترل حافظه است و همچنین به ناوبری فضایی هم ارتباط دارد. محققان می‌گویند که افرادی که کمتر از جی‌پی‌اس استفاده می‌کنند و برای مسیریابی به حافظه‌ خود تکیه می‌کنند، بخش هیپوکمپوس فعال‌تری دارند. یکی دیگر از دانشمندان مغز و اعصاب در این زمینه گفته که تکیه‌ بیش‌ازحد به فناوری جی‌پی‌اس، می‌تواند به منجر به زوال عقل زودرس شود.

تغییر الگوهای خواب باگوشی‌های هوشمند

نور محیط تأثیر زیادی در الگوی خواب انسان‌ها دارد. به‌عنوان مثال چشم انسان با مشاهده‌ نور قرمز، مثل نوری که در هنگام غروب آفتاب می‌توانیم ببینیم، به این نتیجه می‌رسد که شب نزدیک است و وقت خواب فرا رسیده همچنین باید به نور آبی اشاره کرد که بدن انسان با مشاهده‌ این نور به این نتیجه می‌رسد که وقت بیدار شدن فرا رسیده است

نور آبی نوری است که در هنگام صبح می‌توانیم ببینیم. علاوه بر این، نمایشگر گجت‌ها مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها هم نور آبی را ساطع می‌کنند. به همین خاطر به افراد توصیه می‌شود که قبل از خواب از گوشی خود استفاده نکنند؛ زیرا این کار منجر به برهم خوردن الگوی خواب و کاهش زمان خواب عمیق می‌شود.

گوگل، تنبل کننده مغز

در اینترنت انواع و اقسام اطلاعات وجود دارد و برای دسترسی به آن‌ها، کافی است که وقت کمی را در جستجو گر گوگل صرف کنیم. هرچند این موضوع مزایای زیادی دارد، اما از آن‌طرف معایبی هم دارد. به عنوان مثال، کاربران با عادت کردن به استفاده از گوگل، اینترنت را به ‌عنوان یک نوع هارد اکسترنال مغز خود در نظر می‌گیرند و به همین خاطر اطلاعات جدید را به مغز خود منتقل نمی‌کنند. موضوعی که تأثیرات منفی زیادی بر مغز دارد و به قول معروف مغز را تنبل می‌کند.

مهارت اجتماعی دیگر که تکنولوژی به تضعیف آن کمک می ‌کند، توانایی جوانان برای تعبیر زبان بدنی و نکات ظریف در برخورد چهره به چهره است. این امر به این دلیل است که بسیاری از ارتباطات آنها به صورت آنلاین انجام می شود.دنیای تکنولوژی و اینترنت بر هیچکس پوشیده نیست، اما این فواید زمانی مفید است که آسیبی به جسم و روح ما وارد نکند. نگاهی به مواردی که در قسمت بالا گفتیم بیندازید و ببینید استفاده بیش از حد از تکنولوژی چگونه روز به روز ما را در معرض آسیب های بیشتر قرار می دهد.

منبع: listverse


بازدید سایت خود را میلیونی کنید
فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  فروش تجهیزات ویپ   |   گردشگری ارم بلاگ   |   مشاور ایرانی در لندن   |   تهران وکیل  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


درمان انواع بیماری ها با مصرف آب قلیایی درمان انواع بیماری ها با مصرف آب قلیایی مشاهده